БСП регистрира 16 успели професионалисти за вота на 11 юли

Листа от 16 кандидати регистрира днес областното ръководство на БСП във Велико Търново за парламентарния вот на 11 юли 2021. 9 са членовете на БСП в листата, 2-ма – на АБВ, 5-ма – на гражданската квота.

За първи път в листата на коалицията във Великотърновския избирателен район жените-кандидати са повече от мъжете – 10 на 6. Всички кандидати са с висше образование. Двама са професори и университетски преподаватели. Двама – учители. Двама са лекарите. Двама – енергетиците. В листата има още юрист, еколог, икономист, кмет, журналист, здравен мениджър, социален работник. Едва 5-ма от настоящите кандидати бяха в листата на “БСП за България” за вота на 4-и април 2021. Само един – водачът на листата Явор Божанков, вече е бил депутат.

Средната възраст на кандидат-депутатите на “БСП за България” в 4-и МИР Велико Търново е 49 години. Най-младият кандидат е 29-годишният инж. Петър Димитров от град Елена.

“Обърнали сме специално внимание на образованието. В нашата листа има професори, университетски преподаватели, учители. Има и много лекари. Предлагаме на гражданите сериозно обновена листа, съставена от хора, които имат достатъчно политически опит и професионална експертиза, за да гласуват важни за българските избиратели решения“, заяви при регистрацията на листата водачът Явор Божанков.